Twirre

De Twirre is een nieuw gebouwde zeilpraam (type: "Nye Sylpream"). Veel boeren hadden hun land op eilanden en konden hun vee, het hooi en werktuigen alleen per schip van en naar hun land vervoeren. In de 19e eeuw en begin 20e eeuw werden hiervoor meestal pramen gebruikt. De eerste pramen waren van hout, later zijn deze vervangen door pramen van staal die niet alleen goedkoper maar ook onderhoudsvriendelijker waren. Onze praam is in 2006 gebouwd door "Innovaar". Ook hebben wij in 2006 onze eerste wedstrijd gezeild

Dockum

Dit is onze tweede praam die wij in februari 2018 hebben aangeschaft. Het schip heette zeilpraam 13 en is onder deze naam uitgebrand. We gaan het schip omdopen tot de 'Dockum'. Het schip wordt momenteel opgebouwd tot een zeilpraam met een kleine roef. Voor de zomer 2019 is de 'Dockum' klaar voor verhuur. 

Broodwinner

Wij zijn een Tjalk aan het opbouwen tot motortjalk. We willen graag dat dit schip als 'moederschip' samen met de pramen gaat varen. Op het schip zijn er meer voorzieningen aanwezig dan op de pramen en kan er dus ook gegeten en gedronken worden naast het zeilen met de beide pramen. Toilet, bar en ook genoeg zitgelegenheid zal hier komend jaar ingetimmerd worden. Eventueel gaan wij er later ook een mast en zeilen opzetten.